Новости и настани

јули 6, 2021

„15 години Факултет за арт и дизајн“ при Европски Универзитет Скопје – врвна креативност, знаење и вештини

“Да се одбележи 15-годишен јубилеј значи да се пристапи кон посветена вредна и континуирана работа пред сè на нашите ценети професори и соработници се со единствена […]
јули 4, 2021

Ретроспективна изложба на ФАД 2021

Факултетот за арт и дизајн при Европскиот универзитет, Скопје е дел од високото образование во областа на уметноста и дизајнот во Р.С. Македонија веќе 15 години. […]
јули 4, 2021

Ректорката на Медицинскиот универзитет во Пловдив инаугурирана во почесен професор на Европски универзитет – Скопје

„Со изборот на проф. д-р Мариана Мурджева за почесен професор (professor honoris causa), на Факултетот за стоматологија, во состав на Европски универзитет – Скопје, универзитетот и […]
јули 1, 2021

УПИСИ 2021/22 – ПОВОЛНОСТИ ВО М.ЈУЛИ

Почитувани идни студенти, Со оглед на моменталната состојба и финансиските последици предизвикани од ширењето на коронавирусот (Covid-19), оваа година ги намаливме редовните цени на годишната школарина […]