септември 30, 2023

ТРАНСФЕРИ 2023/24

Потсетување за сите студенти заинтересирани за трансфер од друга високообразовна установа – искористете ја можноста да се запишете со премин на некој од факултетите во состав […]
септември 29, 2023

УПИСИ 2023/24

Почитувани идни студенти, Уписите за академската 2023/2024 година се во тек. УСЛОВИ ЗА УПИС НА I ЦИКЛУС СТУДИИ На прв циклус академски студии во академската 2023/2024 […]
април 1, 2024

ONLINE ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ – АПРИЛСКА ИСПИТНА СЕСИЈА 2023/24

Почитувани студенти, Пријавувањето на испитите од априлскиот испитен рок ќе се врши on-line во периодот од 01.04 до 05.04.2024 година. Согласно глобалниот календар на активности, полагањето […]
март 25, 2024

Известување за студенти

Почитувани студенти, Ве известуваме дека почнувајќи од 26.03.2024 година, потребно е уплатите за школарина и останати трошоци (пријава за испит, пријава за колоквиум, одбрана на дипломски […]
март 22, 2024

Известување за апсолвенти – Фотографирање за табло ДИГИТ ЕКСПРЕС

Почитувани апсолвенти, Ве известуваме дека фотографирањето за табло  ќе биде продолжено и организирано во фото студио ДИГИТ ЕКСПРЕС. Фотографирањето ќе се изврши во период од 25.03.2024  […]
ноември 13, 2019

Факултет за стоматологија

Доктор по стоматологија со интернационално признати квалификации. Покрај академски, реализираме и стручни студии за забни техничари.
ноември 13, 2019

Факултет за детективи и криминалистика

Изберете кариера во безбедносниот сектор. Практични криминалистички вештини и основа за професионален напредок.
ноември 13, 2019

Факултет за арт и дизајн

Дизајнирајте ја Вашата иднина, обликувајте го светот. Дипломиран дизајнер со фокус на графички, моден или дизајн на ентериер.
ноември 13, 2019

Факултет за информатика

Софтверско инженерство за сеопфатни програмерски вештини и конкурентна предност при вработување во IТ секторот.
ноември 13, 2019

Факултет за економски науки

Бидете движечка сила на економијата. Изберете студии по финансии, маркетинг или бизнис менаџмент.

Новости и настани

април 4, 2024

Д-р Александра Андреска Саревска

Д-р Александра Андреска Саревска на ден 28.03.2024 година (четврток) е избрана во наставно-научно звање редовен професор од наставно-научна област ,,Друго – Е-Бизнис” на Факултетот за информатика. […]
април 1, 2024

Д-р Маја Поп Стефанова-Трпоска

Д-р Маја Поп Стефанова-Трпоска на ден 01.04.2024 година (понеделник) е избрана во наставно-научно звање редовен професор од наставно-научно област „Ортодонција“ на Факултетот за дентална медицина.   […]
март 22, 2024

Научно-стручната работилница на тема „ЗНАЕЊЕТО И ТАЛЕНТОТ – ФУНДАМЕНТ ЗА УСПЕШНОСТ“

НА 20.03.2024 ГОДИНА, НА ЕВРОПСКИ УНИВЕРЗИТЕТ – СКОПЈЕ, СЕ ОДРЖА НАУЧНО СТРУЧНАТА РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „ЗНАЕЊЕТО И ТАЛЕНТОТ – ФУНДАМЕНТ ЗА УСПЕШНОСТ“, ОРГАНИЗИРАНА ОД ФАКУЛТЕТОТ ЗА […]

ШТО ВЕЛАТ СТУДЕНТИТЕ

Мартин Пупулковски


Факултетот за стоматологија обезбедува квалитетни академски студии со многу часови претклиничка и клиничка настава во современ стоматолошки клинички центар со стручен персонал од сите области на стоматологијата.

Христијан Младеновски


Предавањата се интерактивни и ми овозможуваат да бидам повеќе од пасивен слушател. Преку интеракција со наставниците и останатите студенти, активно учествувам во размена на информации, мислења и ставови на одредени теми од наставниот материјал.

Зухејр Нуредини


Наставниот кадар е секогаш достапен, можам да комуницирам лесно и добивам дополнителни информации кога ми се потребни. Ова значително ми помогна во совладување на наставниот материјал и при изработката на стручни трудови.

Басел Алсхоли


Европски Универзитет е академска средина во која добро сум прифатен и имам целосна поддршка од секој аспект. Моето досегашно искуство како интернационален студент со студиски престој во Македонија, потврдува дека сум го направил вистинскиот избор.