Научно-стручната работилница на тема „ЗНАЕЊЕТО И ТАЛЕНТОТ – ФУНДАМЕНТ ЗА УСПЕШНОСТ“

Известување за апсолвенти – Фотографирање за табло ДИГИТ ЕКСПРЕС
март 22, 2024
ФЕН прва колоквиумска сесија – летен 2023/2024 – термини за полагање
март 25, 2024
Прикажи ги сите

Научно-стручната работилница на тема „ЗНАЕЊЕТО И ТАЛЕНТОТ – ФУНДАМЕНТ ЗА УСПЕШНОСТ“

НА 20.03.2024 ГОДИНА, НА ЕВРОПСКИ УНИВЕРЗИТЕТ – СКОПЈЕ, СЕ ОДРЖА НАУЧНО СТРУЧНАТА РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „ЗНАЕЊЕТО И ТАЛЕНТОТ – ФУНДАМЕНТ ЗА УСПЕШНОСТ“, ОРГАНИЗИРАНА ОД ФАКУЛТЕТОТ ЗА ЕКОНОМСКИ НАУКИ ПРИ ЕВРОПСКИ УНИВЕРЗИТЕТ – СКОПЈЕ.
УЧЕСТВО НА РАБОТИЛНИЦАТА ИМАА ПРОФЕСОРИ, СТРУЧНИ СОРАБОТНИЦИ И МАТУРАНТИ ОД СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА ВО СКОПЈЕ И ОД СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА ВО БИТОЛА.
МИСИЈАТА НА НАУЧНО – СТРУЧНАТА РАБОТИЛНИЦА Е ДА ОДГОВОРИ НА ПРЕДИЗВИЦИТЕ НА ЕВОЛУЦИЈА НА ОПШТЕСТВОТО ПОТИКНАТА ОД ИНОВАТИВНОСТА.
НАЈГОЛЕМАТА ВРЕДНОСТ ПРОИЗЛЕГУВА ОД АКУМУЛИРАЊЕ ЗНАЕЊЕ, УСПЕШНО РАБОТЕЊЕ И ПРИДОНЕСУВАЊЕ ЗА САМИТЕ СЕБЕ И ЗА ЗАЕДНИЦАТА ВО КОЈА ЖИВЕЕМЕ.
СЕКОЈ ЧОВЕК Е ПОСЕБЕН НА СВОЈ НАЧИН И ТРЕБА ДА СЕ СТРЕМИ ДА ГИ РЕАЛИЗИРА СВОИТЕ ПОТЕНЦИЈАЛИ. КОЛКУ ПОВЕЌЕ ГИ ПРЕПОЗНАВАМЕ И РАБОТИМЕ НА СВОИТЕ ТАЛЕНТИ ТОЛКУ ПОЛЕСНО СЕ СПРАВУВАМЕ СО ПРЕДИЗВИЦИТЕ ВО ЖИВОТОТ.
ТАЛЕНТОТ И УПОРНАТА РАБОТА СЕ НАША ОДЛУКА ЗА ЕФЕКТИВНО И ЕФИКАСНО РАБОТЕЊЕ, НО ТИЕ НЕ СЕ ДОВОЛНИ ЗА ПОСТИГНУВАЊЕ НА УСПЕХОТ, ТУКУ УПОРНОТО, РЕШИТЕЛНО И ОДГОВОРНО РАБОТЕЊЕ ВО НАСОКА НА РЕАЛИЗИРАЊЕ НА ЗАЦРТАНИТЕ ЦЕЛИ.
УСПЕХОТ ИМА ВИТАЛНА ВАЖНОСТ, ТАКА ШТО ИСКЛУЧИТЕЛНО БИТНО Е ДА СТАНЕМЕ РЕАЛИЗИРАНИ И ЗНАЧАЈНИ ВО ТОА ШТО ГО РАБОТИМЕ. УСПЕХОТ ПОТИКНУВА САМОДОВЕРБА И ЧУСТВО НА ИСПОЛНЕТОСТ, НАГЛАСУВАЈЌИ ЈА ВАЖНОСТА НА ДАВАЊЕ ЛИЧЕН ПРИДОНЕС ЗА НАПРЕДОКОТ НА ОПШТЕСТВОТО ВО КОЕ ЖИВЕЕМЕ И СРЕДИНАТА ВО КОЈА РАБОТИМЕ. ОД ДРУГА СТРАНА, НА СИТЕ ИМ СЕ ПОТРЕБНИ ИНОВАЦИИТЕ ЗА ОЛЕСНЕТАТА КОМУНИКАЦИЈА, ИНТЕРНЕТ ПРЕБАРУВАЊА, ВЕБ УСЛУГИ, РАЗНИ СОФТВЕРИ, АВТОМАТИКА И НОВИОТ ПРОЦЕС КОЈ Е ЗАПОЧНАТ, НО КОЈ ДОПРВА ЌЕ НЕ ОДНЕСЕ ВО НОВИ ВИРТУЕЛНИ СВЕТОВИ, А ТОА Е ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА.