Студенти од ФДК на симулациска вежба за сајбер безбедност

ФАД ноемвриска испитна/колоквиумска сесија – академска 2021-2022
ноември 11, 2021
ФС ноемвриска испитна/колоквиумска сесија – академска 2021-2022
ноември 18, 2021
Прикажи ги сите

Студенти од ФДК на симулациска вежба за сајбер безбедност

Од 11-ти до 14-ти ноември 2021 година, тим на студенти од Факултетот за детективи и криминалистика при Европскиот Универзитет, учествуваше на симулациска вежба за сајбер безбедност во Будимпешта, во организација на групацијата MeOut.

Оваа симулација имаше за цел да обезбеди опкружување во кое студентите од високото образование можат да научат за техничките и стратешките предизвици поврзани со сајбер безбедноста, особено сајбер инцидентите и да ги испробаат поврзаните практични решенија. Cyex Camp-от на  MeOut придонесува за професионалниот развој на студентите и исто така служи како форум за вмрежување. Имајќи го во предвид ова, нашите учесници имаа можност да се сретнат со други тимови, ментори, членови на жирито и експерти кои работат во различни делови од сајбер безбедноста и други сродни области и да ги подобрат своите практични вештини.