ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ ЗА СЕПТЕМВРИСКА СЕСИЈА 2019/20

СВЕДОШТВА – Андреј Бошњак
јули 9, 2020
Промотивни цени на школарина за првата година на I циклус студии (трет уписен рок)
септември 1, 2020
Прикажи ги сите

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ИСПИТИ ЗА СЕПТЕМВРИСКА СЕСИЈА 2019/20

Почитувани студенти,

Пријавувањето на испитите од септемвриската сесија во академската 2019/20 година ќе се врши on-line во периодот од 24.08 до 28.08.2020 година.

Согласно глобалниот календар на активности, полагањето на испитите ќе се спроведе во периодот од 07.09 до 25.09.2020 година, со примена на досегашниот комбиниран метод – on-line и со физичко присуство.

 

За информации во врска со конкретните термини (датум и час на полагање), како и за тоа кои испити ќе се спроведуваат on-line, а кои со физичко присуство на студентите, редовно следете ги известувањата – распоредите за полагање на официјалната веб-страна www.eu.edu.mk и социјалните мрежи.

 

За сите прашања, Студентската служба е достапна секој работен ден од 09:00 до 15:00 часот, на e-mail: [email protected] и на телефонските броеви 02 320 2100, 02 320 2101.

 

ПОСТАПКА ЗА ONLINE ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ ЗА СЕПТЕМВРИСКА СЕСИЈА 2020

Пополнете го еФормуларот (пријава за испит) и доставете го електронски по e-mail заедно со доказ за уплатен надоместок до референтите од Студентска служба, и тоа:

1.Факултет за стоматологија

[email protected]

2.Факултет за стоматологија – Забни техничари

3.Факултет за економски науки

[email protected]

4.Факултет за детективи и криминалистика, и

5.Факултет за правни науки

[email protected]

6.Факултет за информатика, и

7.Факултет за арт и дизајн

[email protected]

Надоместокот за пријавување е 620 денари за испит. Жиро с-ка 300000002540078 Комерцијална банка АД Скопје.

Уплатница [пример] 

Формуларот [e-Пријава] во pdf формат, прилагоден за електронско пополнување е достапен за преземање на следниот линк:

е-ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТ

еPrijava za ispit 2020 [form]