Студентите од ФДК на дебата во Клубот на пратеници

ЕРАЗМУС+ КОНКУРС ЗА МОБИЛНОСТ 2019/2020
декември 3, 2019
ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ
февруари 27, 2020
Прикажи ги сите

Студентите од ФДК на дебата во Клубот на пратеници

Студентите на ФДК, во придружба на Деканот, учествуваа на расправата организирана од страна на Националната конвенција за ЕУ за Република Македонија, на тема „Безбедноста на границите низ призмата на различни миграциски бранови“.

На настанот беа разгледувани прашањата поврзани со новите политики на ЕУ во однос на безбедноста на надворешните граници, како и препораките за јакнење на националните гранични безбедносни системи и нивно интегрирање во Европскиот безбедносен систем.

Студентите имаа прилика да слушнат од експертите на ОБСЕ, ФРОНТЕКС и МВР искуства и препораки за справување со илегалната миграција