Гостин Амбасадорот на ЕУ во Македонија, Самуел Жбогар

Апсолвентска вечер
мај 28, 2019
Крводарителна акција
мај 30, 2019
Прикажи ги сите

Гостин Амбасадорот на ЕУ во Македонија, Самуел Жбогар

На нашиот Универзитет на 06.05.2019 година беше гостин Амбасадорот на ЕУ во Македонија, Самоуел Жбогар, кој на Европскиот универзитет РМ одржа дебата на тема „Визијата на младите за ЕУ“. На предавањето покрај студентите присуствуваа декани, професори, асистенти од ЕУРМ, како и претставници на ЕУ во Македонија.

Иако ова е прва посета на евроамбасадорот Жбогар на ЕУРМ, соработката и пријателството меѓу оваа високообразовна институција и првиот и најстар приватен универзитет во државата започна уште минатата година.